Du er besøgende nr.:

Harzen 26 - 30 november 2003

Jamen saa havde konen og jeg endnu en dejlig tur til Harzen.

Denne gang boede vi paa Naturerlebnisdorf Blauvogel i Hasselfelde.

Det var nogle OK hytter. De eneste klagepunkter var at stolene i stuen ikke var til at sidde i, ( dansk design naar det er værst ) og at det kun var et 14# TV. Det er trods alt en bolig til seks personer. Dog skal det retfærdigvis nævnes, at alle hytter ikke er ens indrettet.

32 danskbyggede dobbelthuse i 2 etager, pænt og gedingt.

Harzen er for mig indbegrebet af mindre bjerge og flotte landskaber, der desværre for mig ofte har været indhyllet i skyer og med dertil hørende regn. Skyer og taage giver dog i sig selv nogle oplevelser, saa som naar man i tæt taage opad et bjerg, indenfor 20 meter er ude af skyen, og der er fuldstændigt klar sigt. Eller som paa dette billede hvor man tydeligt ser hvordan en bjergtop ved Bad Lauterberg stikker op gennem skyerne.

Dette billede er taget fra toppen af liften, som er et andet fornøjeligt indslag flere forskellige steder i Harzen. Der er baade aabne og lukkede lifte.

Hovedattraktionen hvad bjerge angaar er Brocken, eller Bloksbjerg som vi kalder det her i Danmark. Her et billed taget fra Torfhaus, som var det udsigtspunkt der før murens fald var det tætteste man kunne komme paa Brocken. Der er 5,6 KM i luftline fra Torfhaus som ligger i 821 meters højde til Brocken som er 1142 meter høj. Sidste gang vi var i Harzen var konen og jeg oppe paa Brocken, men det var en lidt længere, hyggelig men relativ tidskrævende rejse med Harzer Schmalspurbahn.

Knapt 7 KM længere mod nord ligger Radau-Wasserfall. Jvn. f. internettet skulle det være kunstigt anlagt i aar 1859, og er ca 22 meter højt.

Paa de næste par billeder er vi inde i Nationalpark Harz. Dette billed fra november er som det andet billed, præget af det er meget lavvandet. Naar sneen smelter om foraaret vil vandstanden i søerne, formentlig være betydeligt større. Der er dog billeder paa internettet, som viser at søen ogsaa har været stort set tømt for vand i sommers. 

At der er bjerge fremgaar af dette billede  fra Sankt Andreasberg, hvor stigningen paa bakken er 18%., jvn.f. vejskiltet. Da vi var i Harzen sidste gang, kørte vi i en Ford Fiesta, og vi spekulerede lidt paa, om de 50 HK var nok til at faa os op ad bakken.

Til sidst et billed fra et af de "obligatoriske" julemarkeder i Tyskland. Dette er fra Goslar som er mere eller mindre regionshovedstad i det vestlige Harzen.

Har man sagt Goslar, maa man ogsaa nævne deres klokkenspil, som byen og ogsaa er kendt for.

Der er klokkespil hver dag klokken 9, 12, 15 og 18.

Det er undertegnede der poserer paa billedet, som ogsaa er fra Goslar.

Kommentarer kan sendes til webmaster@hjts.dk

  Øvrige rejselinks: rejsebeskrivelser                                                                                                                    Redigeret 02-01-2004