Du er besøgende nr.:

Harzen 4 - 8 april 2004

Endnu en gang gik turen turen til Harzen.

Denne gang boede vi paa Hotel Panoramic i Bad Lauterberg.

Tjae... Det bedste man kan sige er vel at det var et hotel. Baade Hotel og værelser bar meget tydeligt præg af at være udslidt. Men da vi var 8 familie medlemmer afsted, og det ikke skulle være for dyrt, blev dette hotel valgt. 4 i hvert værelse.

Bad Lauterberg er som de fleste andre byer i Harzen, en hyggelig mindre by.

 ... og Schnibbe's konditori er absolut et besøg værd.

De har vundet mange diplomer og medaljer. 

I November fik vi et billede oppe fra toppen af et af bjergene rundt om Bad Lauterberg, der ligger i en dal.

Her er billede nedefra og op til toppen, hvor der er en cafe. Denne blev dog ikke prøvet, saa ingen kommentarer om kvaliteten af denne.

Sidste gang var jeg meget "benovet" over en stigningsprocent paa 18, men som billedet her fra Bad Lauterberg viser, er det 21% , der er rekorden, i hvert fald indtil videre. Denne gang havde vi dog 97HK at gøre godt med, saa der var ingen tvivl om vi kom op.

I beskrivelsen fra november, var der et billed af Bloksbjerg / Brocken fra Torfhaus. Denne gang et billed af Torfhaus selv, som før nævnt er beliggende i 821 meters højde. Som det tydeligt ses af billedet, er Brocken indhyllet i taage. Vi passerede flere gange i løbet af vores ferie, og temperaturen var omkring -1 grad. I den periode vi var i Harzen, laa snegrænsen paa 650 meter o.h. For mig som dansker, var det en stor oplevelse at køre op i snevejr, og saa ned i noget foraarsagtigt vejr paa ca +5 til 10 grader, naar man kom ned i udkanten af Harzen, som hvor bl.a. Bad Lauterberg er lokaliseret.

Her et billed af superrutchebanen i Sankt Andreasberg. Her er det tydeligt at, hvor snegrænsen gaar. Sankt Andreasberg ligger fra 600 til 900 meters højde over havet.

Rutchebanen var desværre lukket p.g.a. vejret. Den er 550 meter lang,

Første gang konen og jeg var i Harzen, boede vi i Wernigerode, hvor dette eventyragtige hus, gøre det ud for raadhus. Wernigerode ligger i det tidligere øst, og er en af de mange bindingsværks rige byer. Men staar man her paa raadhuspladsen og ser sig om, er der ganske mange bygninger de er "kommet til" at male træværket paa. Men en fin illusion giver det da. Smag og behag!

Kommentarer kan sendes til webmaster@hjts.dk

  Øvrige rejselinks: rejsebeskrivelser                                                                                                                    Redigeret 23-04-2005