Du er besøgende nr.:

Gøteborg 19 - 21 december 2003

Denne gang tog konen og jeg en weekendtur til Gøteborg.

Vi boede paa Quality Winn Hotel, som maa siges at være OK prisen taget i betragtning.

Ligesom turen til Harzen i november, var vejret ikke noget at raabe hurra for. Det holdt dog tørvejr det meste af tiden.

Dette billede er taget fra Fredsbroen, og viser med alt tydelighed det triste vejr.

Nordstaden er Gøteborg største indkøbscenter. 60.000 kvm og 150 butikker.Centret blev til i 60'erne, da man overdækkede nogle gader, der var ved at blive til slum. En alternativ løsning, men det er ikke noget man lægger mærke til indenfor.

Er man komet til Gøteborg, bør man ogsaa besøge Liseberg, som er Nordens største forlystelsespark. Liseberg blev anlagt i 1923. De har, eksempelvis som i Tivoli i København, selvfølgelig ogsaa julemarked, med hvad dertil hører.

Som en der stadig kan huske barndommens sporvogne, maa jeg havde dette billede med, af linie 12, som kører til Liseberg.

En rullede skibakke! Tjae hvorfor ikke?

Lidt svensk stemning.

Ganske kønt ikke.

Der er ogsaa et udsigtstaarn man kan komme op i for blot 20 svenske kroner. Der var ingen ventetid, og tur op ( og ned ) gik hurtigt. Man følte sig dog ikke snydt, for man var relativt længe oppe i "udsigtskurven" som ikke er synlig paa dette billed.Taarnet er 115 meter højt, kabinen bliver løftet op til 85 meter over gade niveau, og drejer 3 omgange i minuttet.

Her et par "skud" oppe fra kurven. Dette er taget mod syd.

Og her er Ullevi stadion, som de fleste danskere nok husker fra EM-finalen 1992. Danmark - Tyskland :2-0. Dette er taget mod nord, med letter zoom. Der er ca  1200 meter i luftlinie.

Et lille eventyr slot er der ogsaa.

Avenuen, eller Kungportavenuen, som den rigtigt hedder, er en statelig gade, der leder tankerne hen paa Champs Élysées i Paris.

Kommentarer kan sendes til webmaster@hjts.dk

    Øvrige rejselinks: rejsebeskrivelser                                                                                                                  Redigeret: 23-12-2003